Dakpannen
 
Zo af en toe krijgen wij vragen van bewoners over het bijbestellen van dakpannen. In het bestek van onze woningen staat dat op de daken "beton sneldakpannen Fabr. Teewen zwart gegranuleerd" liggen. Onze woningen zijn gebouwd in 1976 en de originele pannen worden niet meer geproduceerd. Daarom werd als alternatief vaak gebruik gemaakt van RBB-sneldek-dakpannen. Die zijn even breed als de originele pannen maar omdat de golf iets anders zou zijn, zouden deze allen kunnen worden gebruikt als een hele dakpanrij van boven naar beneden werd vervangen. Overigens hebben sommige huizen ook halve dakpannen.

Een bewoner wees ons er begin 2019 op dat losse dakpannen tegenwoordig te vervangen zijn (zonder een hele rij te hoeven vervangen) door dakpannen van het merk Monier. Dat bedrijf heeft veel pannen nagemaakt en ook onze pannen zijn leverbaar. Die pannen zijn te koop bij de firma BMN Bouwmaterialen, met vestigingen in onder meer Den Haag (Lulofstraat 20-24), Leiden, Delft en Gouda (zie www.bmn.nl/dak/hellenddak/hellenddak-dakpannen). De dakpannen kosten slechts € 7,-.

Er is ook nog een andere mogelijkheid. Er zijn namelijk bedrijven die gespecialiseerd zijn in de verkoop van gebruikte pannen. Ook de pannen die op onze daken liggen blijken veelal nog voorradig te zijn. Kijk bijvo
orbeeld op www.luijtgaarden.nl, www.dakpannenhandel.nl. of www.oudebouwmaterialen.nl.