Dakpannen
 

Regelmatig krijgen wij vragen van bewoners over het bijbestellen van dakpannen. In het bestek van de woningen staat dat op de woningen "beton sneldakpannen Fabr. Teewen zwart gegranuleerd" liggen. Onze woningen zijn gebouwd in 1976 en deze pannen zijn helaas niet meer leverbaar.

Wij hebben hierover informatie ingewonnen (bij het voormalige Lafarge Dakservice) en het blijkt dat de Teewen-pannen niet meer geproduceerd worden. De pannen die tegenwoordig meestal worden gebruikt, zijn RBB-sneldek-dakpannen. Deze RBB-dakpannen zijn even breed als de oude Teewen-pannen maar de golf van deze dakpannen is anders. Daardoor kunnen deze dakpannen volgens Lafarge niet door elkaar heen gewisseld gelegd worden. Wel is het mogelijk om een hele dakpanrij van boven naar beneden te vervangen.

Er is echter ook een andere mogelijkheid. Er zijn namelijk veel bedrijven gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte pannen. Ook de pannen die op onze daken liggen blijken veelal nog voorradig te zijn. Kijk bijvoorbeeld op www.luijtgaarden.nl, www.dakpannenhandel.nl. of www.oudebouwmaterialen.nl.