Wieltjes schuifdeur
 

De schuifdeur is een -brandwerende- deur die veel wordt gebruikt. Daardoor zullen na verloop van tijd de wieltjes gaan slijten en defect raken. Als u handig bent, is het mogelijk om die zelf te vervangen. De deur kunt u uit de rails tillen, de oude deurwieltjes verwijderen en vervangen door nieuwe. Deze zijn te koop bij doe-het-zelfzaken.
De huidige wieltjes zijn echter net wat anders dan de bestaande wieltjes. Ze hebben een gleuf op de draagarmen en zijn wat dieper en vallen dieper in het gat. Het gat onder de deur om de wieltjes erin te krijgen moet dan ook wat groter gemaakt worden en de twee draag-uiteinden vallen wat dieper in het hout. Dus dat vraagt om nauwkeurig wegschaven/beitelen van het hout. 
Daarnaast kan er dan nog steeds een "loopprobleem" zijn omdat de rails waarover de wieltjes lopen, verplat is waardoor er geen smal opbollend rolvlak meer aanwezig is. Het is dan nodig om zowel de wieltjes vervangen als de rails. Rails en wieltjes zijn onder meer te bestellen bij www.ijzerwarenwinkel.org (zie www.ijzerwarenwinkel.org/schuifdeurtechniek/schuifdeursystemen-binnendeuren/onderlopend-schuifdeursysteem).
Henk Struik, een bewoner/timmerman uit onze wijk die het bedrijf HSMeubelsopmaat heeft, heeft bij diverse bewoners de wieltjes met succes vervangen. Diverse bewoners hebben wieltjes (van 60 mm) bij de Bouwhof gekocht en ze zelf vervangen..